Tips voor inrichten badkamer


August 7, 2019

Een badkamer inrichten kan een moeilijke opgave zijn. Er zijn namelijk veel keuzes die u kunt maken, die allemaal invloed hebben op de uitstraling van uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die u gebruikt, welk soort sanitair u neerzet of hoe praktisch u met de ruimte omgaat. Lees hieronder onze 10 praktische tips voor het inrichten van uw badkamer.

Gebruik lichte en neutrale kleuren

De kleur in de badkamer is één van de belangrijkste elementen in deze kleine ruimte. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de badkamer, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Voor een ruimtelijk effect kunt u het beste lichte kleuren gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Daarnaast raakt u minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren.

Zorg voor voldoende verlichting

Verlichting zorgt voor sfeer in de ruimte. Dat geldt ook voor de badkamer. Vergeet daarom bij het inrichten niet om voldoende verlichting op te hangen. Hier hoort praktische verlichting bij, zoals een badkamerspiegel met verlichting of verlichting in de douche, maar ook gezellige sfeerverlichting. Maar het beste is nog altijd daglicht. Hoe meer daglicht er in de ruimte binnen kan vallen hoe groter de ruimte lijkt. Bekijk daarom ook goed of uw raam wel groot genoeg is.

Glazen douchewand oogt ruimtelijk

De derde tip voor het inrichten van de badkamer is het gebruik maken van een glazen douchewand, waar dat kan. Glas is transparant en onderbreekt hierdoor het design van de badkamer niet. Een douchecabine of een stenen scheidingswand zorgen er juist voor dat de ruimte een stuk kleiner wordt. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van helder glas.

sanitair kopen

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress