Hoe kan ik daytrader worden?


July 9, 2019

 

Hoe kan ik daytrader worden? Er zijn vele manieren van beleggen, over elke manier van beleggen zijn boeken vol geschreven. Welke manier u toepast hangt af van wat voor belegger u bent. De meest actieve belegger is de daytrader. Daytraders kopen en verkopen vrijwel iedere dag en meestal ook meerdere malen per dag.

 

Daytraden wordt tegenwoordig veelal door professionals gedaan, waar de high frequency traders de kroon spannen. Deze (veelal algoritmes) kunnen in- en uitstappen binnen een aantal milliseconden.

 

Desondanks zijn er nog steeds vele particuliere daytraders actief.

 

Heeft u voornemens om te gaan beginnen met daytraden? In dit artikel zal ik een toelichting geven op een aantal aspecten die belangrijk zijn voor de daghandelaar. Tot slot geef ik een korte inleiding in een aantal mogelijke strategie├źn die u kunt gebruiken voor uw handel.

 

Nadelen die niet genoemd worden

 

Ten eerste moet je opboksen tegen professionals die van beleggen hun beroep hebben gemaakt. Ze kennen de markt en hebben technologisch data ter beschikking. En zelfs deze professionals kunnen niet altijd winst maken.

 

Ten tweede is er nog de psychologie van de belegger. In principe is een mens niet gemaakt om te beleggen. De beslissingen die leiden tot succes op de aandelenmarkt, gaan in tegen de menselijke natuur. Zo verkopen veel gewone beleggers hun winnaars te snel en laten ze de verliezen oplopen.

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress