Waarom een aankoopmakelaar inhuren verstandig is


June 22, 2019


Als u een huis wilt kopen, komt u voor verschillende keuzes te staan. Is het nodig om een aankoopmakelaar in te huren? Kortom: moet u de aankoopmakelaar wel of niet inhuren? De kosten van een aankoopmakelaar kunnen behoorlijk oplopen. In dit artikel leest u ook tips om een huis te kopen zonder makelaar. En waar u op moet letten als u een makelaar inhuurt.

Taken van een aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar verricht de volgende diensten:

  • Hij brengt de wensen van de koper in kaart
  • Hij gaat op zoek naar woningen
  • Hij begeleidt de bezichtiging van woningen en stelt kritische vragen over de staat waarin het huis verkeert
  • Hij schat de waarde van de woning in
  • Hij onderhandelt over de vraagprijs van de woning
  • Hij begeleidt de oplevering van de woning
  • Hij regelt de financiering

Het is ook mogelijk om een selectie te maken uit het dienstenpakket van de aankoopmakelaar en enkele diensten af te nemen.

Waarom een aankoopmakelaar?

Bij het kopen van een huis kan het verstandig zijn om de diensten van een makelaar in te huren. In de meeste gevallen krijgt u namelijk te maken met de makelaar van de verkopende partij. Die behartigt de belangen van de verkoper, die zijn huis voor een zo hoog mogelijke prijs wil verkopen. Daarom is het aan te raden om een eigen onafhankelijk adviseur in dienst te nemen: de aankoopmakelaar.

Makelaars stellen zelf hun tarieven vast. De meeste aankoopmakelaars vragen een percentage van de koopprijs voor hun diensten. Andere makelaars vragen vaste bedragen, onafhankelijk van de waarde van de woning.

Als u besluit om een huis te kopen zonder een aankoopmakelaar in te huren, dan mist u de deskundigheid, kennis en ervaring en zult u zelf moeten onderhandelen met de verkoopmakelaar. Het kan prettig zijn om een adviseur in te schakelen die aan uw kant staat.

makelaar enschede

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress