Bitcoin is weer hot


June 8, 2019

De mensen die dachten dat de Bitcoin-hysterie een gepasseerd station is komen bedrogen uit. Tot begin deze week stond de cryptomunt al een tijdje rond de $10,000, niks aan ‘t handje. Tot woensdag. Toen schoot hij opeens omhoog naar bijna $14,000. Om een dagje later weer terug te zakken naar het niveau van nog geen vijf dagen geleden.

 

Ja, het doet denken aan eind 2017. De tijd dat typetjes als Robert Nass regelmatig mochten zwetsen op nationale televisie over het cryptowereldje.

 

Reden voor de rappe stijging was de aankondiging van Facebook om met zijn eigen cryptomunt ‘Libra’ te komen. De cryptoliefhebbers zagen dit natuurlijk als teken dat de digitale munten helemaal niet dood zijn. Waarom de munt ook weer flink daalde is niet helemaal duidelijk. Vooralsnog is het hopen een hernieuwde wederopstanding van de Bitcoin. Dat zou dan de zoveelste keer zijn.

 

Als het over Bitcoin gaat kunnen we de Winklevoss-tweeling natuurlijk niet overslaan. U weet wel, die broers die samen met Facebook-oprichter Mark Zuckberg studeerden aan Harvard en uiteindelijk een schadevergoeding van $65 miljoen van de miljardair zouden krijgen. Zuckerberg zou namelijk met ‘hun Facebook’ aan de haal zijn gegaan. Nou goed, met de piek van afgelopen woensdag zagen zij hun gezamenlijk vermogen ook weer verdubbelen naar $1,4 miljard. Best een hoop centen, maar het blijft kruimelwerk vergeleken met hun studiemaatje.

 

https://bitvavo.com/nl/bitcoin

Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress